Jäsenedut

Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry toimii jäseniensä yhteenliittymänä ja edistää rotujen harrastusta Suomessa. Yhdistys järjestää tapahtumia ja erilaista toimintaa jäsenilleen. Vuosittain järjestetään Club Show, yhdistyksen oma näyttely, jossa rotujen parhaimmistot kisaavat keskenään. Club Show’ssa on mahdollisuus tavata rotua harrastavia ihmisiä sekä heidän koiriaan. Vuosittain järjestetään myös rata- ja maastojuoksumestaruuskilpailut. Jäsenenä osallistut kaikkiin yhdistyksen tapahtumiin halvemmalla osallistumismaksulla tai jopa ilmaiseksi. Yhdistys järjestää mm. näyttelytreenejä, agilitykoulutusta, koirauintia sekä leikkitreffejä. Toiminta on hyvin aktiivista, ja kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Yhdistys vaalii rotujen terveyttä tukemalla jäsenten koirien terveystarkastuksia. Lisäksi yhdistyksen toimihenkilöt ovat jäsenten tukena moninaisissa kysymyksissä. Jäsenenä pääset myös lukemaan nettisivujen yhteydessä julkaistavaa blogia, josta löytyy mielenkiintoista luettavaa rotujen harrastajille.

Jäsenenä saat:

• Halvemmat/ilmaiset osallistumismaksut yhdistyksen tapahtumiin
  • Paljon koulutusta/tapahtumia vain jäsenille
  • Jäsentapaamiset
  • Terveystarkastustuet
  • Yhdistys auttaa etsimään tietoa ja saamaan apua ongelmatilanteissa
Liity jäseneksi!

Terveystarkastukset

Yhdistys tukee jäsenten koirilleen teettämiä virallisia silmä- ja polvitarkastuksia sekä italianvinttikoirien rotuspesifisiä geenitestejä kymmenellä eurolla tarkastusta kohden seuraavien ehtojen mukaisesti:

Alle 8-vuotiaat koirat:

• Jokaisesta silmätarkastuksesta saa 10 euron hyvityksen.
  • Yhdistys korvaa 10 euroa koiran ensimmäisestä polvitarkastuksesta riippumatta siitä, minkä ikäisenä koiralle tehdään ensimmäinen tarkastus. Yhdestä uusintatarkastuksesta korvataan 10 euroa, kun se tehdään koiran täytettyä kolme vuotta.
  • Terveystarkastustuloksen tulee näkyä Kennelliiton jalostustietokannassa.
  • Hyvitys maksetaan kuittia vastaan yhdistyksen jäsenelle, joka on ollut terveystarkastuksessa käyneen koiran omistaja tarkastushetkellä.
  • Italianvinttikoirien rotuspesifisistä geenitesteistä saa 10 euron hyvityksen. Geenitestejä on kolme: PRA-, glaukooma- ja kiilteenpuutos –testit. Uuteen MyDogDNA® -testiin sisältyy italianvinttikoirien rotuspesifinen hammaskiilteen puutos (amelogenesis imperfecta) -geenitesti, joten mikäli profiili on julkinen, saa myös siitä 10 euron hyvityksen.

Yli 8-vuotiaat koirat:

• Vuoden 2019 aikana yli 8-vuotiaat koirat saavat erikoisedun silmätarkastuksista. Yhdistys maksaa jokaisesta vuoden 2019 aikana tehdystä tarkastuksesta 50 euron tuen koiran omistajalle. Koiran tulee olla tarkastushetkellä täyttänyt 8 vuotta.

Terveystarkastuksen jälkeen lähetä maksukuitti, koiran tiedot, linkki Kennelliiton jalostustietokannassa näkyvään terveystulokseen sekä tilinumerosi IBAN-muodossa yhdistyksen jäsensihteerille osoitteeseen jasensihteeri@sic.fi. Korvausten hakemiselle ei ole aikarajaa, joten voit hakea korvauksia myös vanhoista terveystarkastuksista.

Yhdistys kannustaa jäseniään viemään myös kotikoiriaan, joita ei käytetä jalostukseen, kyseisiin tarkastuksiin, jotta saisimme kerättyä laajemmin tietoa rotujen ja yksilöiden terveyden kehityksestä sekä tukeaksemme sairauksiin liittyvää tutkimustyötä.

Liittymis- ja jäsenmaksut 2019

• 20 EUR pääjäsen
  • 3 EUR perhejäsen
  • 0 EUR pentujäsen (ensimmäisen vuoden jäsenyys jonka kasvattaja hakee kasvattinsa omistajalle)