Joukkonäytteenotto

Joukkonäytteenotto

Järjestämme ilmaisen joukkoverinäytteenoton italianvinttikoirille ja cirnecoille SIC Club Shown yhteydessä 21.7.2013 Helsingin vinttikoirakerhon toimistotilassa.

Joukkoverinäytteitä käytetään koirien geenitutkimusryhmän työhön perinnöllisten sairauksia aiheuttavien geenivirheiden tunnistamiseksi. Tutkimusryhmä toimii Hannes Lohen johtamana Helsingin Yliopistossa ja Folkhälsanin tutkimuskeskuksessa. Tutkimistyöllä pyritään mahdollistamaan geenitestien kehittäminen jalostuksen apuvälineeksi. Näytteitä kerätään sekä terveistä että perinnöllisiä sairauksia sairastavista koirista. Kaikenikäiset koirat voivat luovuttaa verinäytteen tutkimistyöhön. Lue lisää koirien geenitutkimuksesta: http://www.koirangeenit.fi/

Näytteenotto suoritetaan Club Shown loppupuolella. Ilmoitamme tarkemman aikataulun ennakkoilmoittautumisen jälkeen. Myös näyttelyyn ilmoittautumattomat turistikoirat voivat osallistua näytteenottoon.

Ennakkoilmoittautuminen 15.7.2013 mennessä sähköpostitse: showcommittee@sic.fi.

Valmistautuminen näytteenottoon
Täytäthän ennakkoon näytelomakkeen ja tuot sen näytteenottotilaisuuteen. Näytelomakkeen löydät täältä: http://www.koirangeenit.fi/osallistuminen/lomakkeet/
Jos koirasi sairastaa epilepsiaa, sillä on arkuutta tai ääniarkuutta, sillä on hammaspuutoksia tai se on kivesvikainen, niin täytäthän myös kyselylomakkeen. Jos koirallesi on tehty silmätutkimus, niin tuo mukaasi kopio tutkimuslomakkeesta. Huomioithan, että näytteenotto suoritetaan täysin luottamuksella ja koiran tiedot näkee ainoastaan koirien geenitutkimusryhmä.

Joukkonäytteenotto suoritetaan yhteistyössä Koirien geenitutkimusryhmän ja Eläinlääkäriasema Käpälämäen kanssa.

kapalamaki

Jaa netissä:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Live